Regelmatig krijgen we Chromecast vragen van mensen die tegen problemen aanlopen met de Google Chromecast. Ook komt het voor dat je nog twijfelt of een chromecast kopen iets voor jou is. Wat kan je ermee? Werkt een chromecast ook met een iPhone? Wij leggen het je graag uit.
Hieronder vind je veelgestelde vragen over de Google Chromecast.
chromecast vragen

Veelgestelde Chromecast Vragen

Mijn USB-kabel functioneert niet op de Chromecast?

Het is inderdaad mogelijk dat een USB-kabel niet functioneert op de Chromecast. Zorg er daarom voor dat u alleen de meegeleverde kabels en onderdelen gebruikt. Op deze manier wordt uw chromecast optimaal benut.

Welke van de apparaten moet ik instellen op de chromecast?

Zorg ervoor dat bij het detecteren van nieuwe apparaten op ‘nieuw apparaat gevonden’ geklikt wordt, vervolgens kunt u beginnen met casten op het apparaat.

Mijn Chromecast past niet in de HDMI input van de televisie.

Mocht de Chromecast niet passen, gebruik dan de HDMI extender. Deze wordt meestal erbij geleverd en kan vaak zelfs de verbinding verbeteren.

Waarom zie ik het startscherm van de Chomecast niet?

Er bestaat een kans dat u gebruik maakt van de verkeerde ingang op uw TV. Probeer met uw afstandsbediening het juiste kanaal te kiezen op uw TV via ‘source’ en wijzig het kanaal tot de startpagina zichtbaar is.

Hoe zet ik de Chromecast weer in de fabrieksinstellingen?

Start als eerste de Chromecast applicatie op IOS of Android op. Kijk op de apparaatkaart waar de chromecast is. Vervolgens klikt u in de rechterbovenhoek op het menu en klikt u vervolgens op ‘meer’. Op IOS zal de optie;’opnieuw instellen’ te zien zijn en op Android staat de volledige zin uitgeschreven. Mocht deze optie niet werken, dan kunt u ook nog het knopje op de Chromecast zelf ingedrukt houden en start hij opnieuw op.

Hoe wijzig ik de naam van mijn Chromecast?

Op het moment van configureren heeft u de mogelijkheid om de naam te veranderen in bijvoorbeeld: ‘woonkamer’. Mocht u dat niet hebben gedaan, is het ook mogelijk om via de chromecast app de naam te veranderen.

Wordt dolby ondersteund door Chromecast?

Dit audio-signaal wordt ondersteund. Echter, sommige televisies functioneren niet met dit audio signaal waardoor de Chromecast in de AV-versterker geplaatst moet worden.

Ik kan het cast-icoontje niet vinden tijdens het casten van de Chromecast.

Meestal is dit icoon te vinden in de rechterbovenhoek. Echter, bij spotify is hij meestal bij afspelen onder aan het scherm te vinden. Heeft u een iphone en wilt u de safari pagina casten? Lees dan verder.

Kan je casten met een iPhone?

Ja. Ook met een iPhone kan je casten naar je TV. Natuurlijk kan het met een app zoals Youtube, maar je kunt ook casten met Safari. Dit lukt niet standaard en je hebt dan een app nodig zoals Momocast. Je installeert de app op je iPhone en er verschijnt een cast icoontje in safari als je op het vierkantje met het pijltje klikt. Het mooie is de cast app is gratis.

Hoe stop ik de Chromecast op spotify?

Mocht u willen stoppen met casten, ga dan naar beschikbare apparaten en kies de optie: ‘deze telefoon’ soms staat ie in het Engels weergeven. Vanaf nu komt er geen geluid meer uit de versterkers maar uit uw telefoon.

€39,-Bekijken »

Is incognito-modus mogelijk op Chromecast?

Dat is mogelijk. Typ; chrome://extensions in de browserbalk bovenin. Vervolgens gaat u naar de extensie van Google cast en klikt u ‘sta toe in incognito’.

Kunnen meerdere mensen naar de TV casten?

Mits ze de applicatie van de Google cast benutten en ze op dezelfde wifi verbinding zitten. Mocht u bang zijn dat andere mensen op uw televisie casten, dan moet u uw wifi verbinding beveiligen.

Natuurlijk kan het voorkomen dat uw vraag er niet tussen staat en u andere Chromecast vragen heeft. Via het reactieformulier hieronder kunt u ze stellen en wij zullen ze dan toevoegen aan deze pagina.