Chromecast installeren? Op deze pagina lees je hoe je de Google Chromecast kunt installeren / instellen. Het is een zeer eenvoudig proces die binnen enkele minuten klaar moet zijn. Bij eventuele vragen is het handig om verschillende forums te bezoeken of de officiële Google Chromecast website.  Het apparaat kan namelijk erg handig zijn om uw normale TV in een Smart TV te veranderen. Slechts enkele oudere modellen beschikken niet over een USB of HDMI poort. Mocht dit bij uw TV ook het geval zijn, dan is het onmogelijk om de Chromecast te installeren.

Chromecast installeren / instellen

Chromecast installerenDe Chromecast installeren op de televisie is zeer eenvoudig. Desalniettemin leggen we via deze handleiding precies uit wat u moet doen zodat binnen enkele minuten uw favoriete serie op kan zetten.

-Als eerste moet u de Chromecast verbinden met de HDMI poort op de televisie. We krijgen regelmatig te horen dat deze niet past. Wat u dan moet doen is een extender voor de HDMI aanschaffen en vervolgens gebruiken. Zorg ervoor dat de Chromecast 2 verbonden is met een voedingsbron (stopcontact of USB-poort).

-Wanneer alles verbonden is gebruikt u de afstandsbediening van de televisie om vervolgens via ‘source’ het juiste kanaal te vinden. De hoofdpagina zal vervolgens te zien zijn op uw TV.

-Bij deze stap zult u verbinding maken met het apparaat. Download de applicatie die te verkrijgen is op de homepage van Chromecast (chromecast.com/setup).

-Vervolgens pakt u de juiste Chromecast die wordt weergeven in een lijst. U zult vervolgens een code ontvangen die op de TV verschijnt. Zorg ervoor dat deze code overeenkomt met uw code en accepteer vervolgens.

-Zorg nu dat de WIFI met de Chromecast wordt verbonden. Ga naar netwerk instellingen en voorzie van de gegevens van uw verbinding (hier kan u ook de Chromecast naam aanpassen).

-Alles is nu compleet en u kunt beginnen met streamen.

€39,-Bekijken »