Op deze pagina kunt u alle benodigde informatie vinden over de Chromecast audio!

Chromecast audio

Chromecast Audio

Het is alweer een aantal jaar geleden dat Google de eerste Chromecast heeft geïntroduceerd. Het was de perfecte manier om je TV in een Smart TV te veranderen. Het bedrijf heeft nu ook een versie voor muziek genaamd de Chromecast audio.

Net zoals de originele Chromecast, kan de audio variant je oude geluidssprekers omtoveren tot een slim apparaat waarmee je makkelijk muziek kan streamen. Dit model werkt in principe hetzelfde als de Chromecast 2. Je moet nu alleen de disc aan de audio installatie bevestigen, hiermee krijg je de mogelijkheid om direct vanuit je tablet, telefoon, laptop of computer muziek afspelen. Het apparaat kan aangesloten worden op de computer speaker set, losse speaker of aux-ingang van de audio-installatie. Als laatste komt Spotify of een andere app aan de orde voor het afspelen van uw favoriete nummers. Daarnaast brengt het ook voordelen mee op een audiostreamer die al in bezit is van WiFi en bluetooth, de audio-stream wordt namelijk direct van router naar Chromecast gestuurd, en natuurlijk dient uw telefoon of tablet dan als afstandsbediening voor ultiem gebruiksgemak!

€39,-Bekijken »
€39,-Bekijken »
€39,-Bekijken »

De Chromecast audio valt net zoals de normale Chromecast 2 erg mee in prijs en ook kwa omvang. Volgens Google is dit apparaatje het meest populair voor het streamen van muziek.

Je kunt de Chromecast Audio ook met Spotify gebruiken (lees ook: Chromecast Audio Spotify). Daarnaast werken veel andere apps van Google ook goed samen met de Chromecast Audio (zoals YouTube en andere apps die Google heeft gemaakt). Dit werkt zowel vanaf je Android-telefoon of -tablet als vanaf je iPhone of iPad.

Meerdere speakers?

Als je meerdere speaker-sets in je huis hebt, verdeeld over meerdere kamers, dan is het een optie om meerdere Chromecast Audio’s te kopen. Je kunt dan direct streamen naar de speakers in de kamer waarin je je bevindt. Gezien het feit dat dit revolutionaire product slechts €39 kost, is dit zeker een optie.