Zelfs voor iOS (de concurrent van Google’s Android) komen steeds meer chromecast apps die de Chromecast ondersteunen. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste iOS-apps die Chromecast ondersteunen. Hoewel een Apple TV natuurlijk het beste werkt in combinatie met een iPhone of iPad, is de Chromecast een veel goedkoper alternatief.

Chromecast apps

Je kunt in een app zien of deze de Chromecast apps ondersteunt doordat er rechtsboven een icoontje verschijnt wanneer je op hetzelfde draadloze netwerk zit als een Chromecast.

Netflix

Chromecast appsNetflix mag natuurlijk niet ontbreken in het overzicht van iOS-apps die streaming via de Chromecast ondersteunen. Sterker nog; wij kennen zelfs mensen die de Chromecast alleen maar gekocht hebben zodat ze Netflix op hun TV konden kijken. In dat geval kun je met je iOS-apparaat prima uit de voeten!

€39,-Bekijken »

NPO (Uitzending Gemist)

Chromecast apps

De NPO-app met rechtsboven het Chromecast-icoon.

Met de app van NPO (Nederlandse Publieke Omroep, voorheen ook Uitzending Gemist) kun je programma’s van NPO 1, 2 en 3 terugkijken. Sinds kort biedt de NPO-app ook ondersteuning voor de Chromecast. De NPO-app is beschikbaar voor zowel iPhone als iPad.

Fox Sports

De Fox Sports-app voor iPhone en iPad, waarmee je Eredivisie- en andere voetbalwedstrijden kunt bekijken, heeft ook Chromecast-ondersteuning. Door op het icoon te klikken kun je wedstrijden en samenvattingen direct naar je Chromecast streamen.

NOS

Ook de iPhone- en iPad-apps van NOS hebben ondersteuning voor Google Chromecast. Live uitzendingen zoals het journaal, maar ook video’s bij nieuwsberichten kunnen gestreamd worden naar je televisie of beeldscherm met Chromecast.

Videoland

Ook de Videoland-app voor iOS heeft Chromecast-ondersteuning. Videoland heeft een groot aanbod aan films die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt bekijken.

Spotify

De Spotify-apps hebben ook de mogelijkheid om muziek naar je TV te streamen via je Chromecast.

YouTube

De YouTube-app voor iPhone of iPad heeft een Chromecast-functie. Zo kun je gemakkelijk (HD) video’s van YouTube streamen naar je televisie.

HBO GO

De app van betaalzender HBO heeft ook Chromecast-ondersteuning.